CC Lapovac

Carp Cup Lapovac 2013

Carp Cup Lapovac se je tudi letos znašel na seznamu tekmovanj, na katerih člani Športnega kluba kraparjev Slovenije zastopamo našo državo. Napornega, 96 urnega kraparskega tekmovanja, sva se že petič zapored udeležila s Sidonijo, saj sva ljubitelja napornih tekmovanj. Napornih predvsem zaradi konkurence, med katerimi je kar nekaj nekdanjih svetovnih prvakov in ostalih znanih kraparskih imen in nenazadnje zaradi zahtevnih pogojev, ki ne dovoljujejo ležernega krapolova. Carp Cup lapovac sodi med napornejša tekmovanja, kjer ne igra vloge le dobra vaba, predvsem je za dober rezultat pomembna pravilna taktika, ki je odvisna od izžrebanega tekmovalnega prostora.

Carp Cup Lapovac, je priljubljeno kraparsko tekmovanje

Organizator, ribiška družina iz Našic, je tudi tokrat poskrbela za odlično pripravljeno in urejeno tekmovalno traso, sodniki in tehtalci so opravili svoje delo z odliko, vreme je bilo znosno, skratka, še eno tekmovanje, ki si ga bova oba vtisnila v spomin. Kot zanimivost naj napišem tudi to, da je seznam ekip popolnjen že nekaj dni po razpisu. Tekmovalci se radi udeležijo tekmovanj, kjer sodniki in tehtalci opravijo svoje delo pošteno in po pravilih. Carp Cup Lapovac bo tudi v prihodnjih letih na najinem koledarju.

Dobro pripravljena sva se odpravila na pot do Našic, odločena, da doseževa dober rezultat. Ni preprosto preživeti v naravi skoraj teden dni, brez spanja, v stalni pripravljenosti na boj z močnimi nasprotniki, ki jih v jezeru ne manjka. V Lapovcu plava veliko število krapov in amurjev, katerih teža krepko presega 20 kilogramov. Krapi, ki so bili vloženi že pred leti, so dosegli kapitalno težo in kdor je imel kdaj možnost spoprijeti se s katerim od njih zagotovo ve, kakšna je njihova moč. Težko z besedami opišem boj s katerim od velikanov, ki v vodi najde vsako oviro, to je treba doživeti!

V pričakovanju zadnjega prijema 5. minut pred koncem tekme
5. minut pred koncem tekme v upanju na prijem

Sidonija je, medtem ko sem od utrujenosti zaradi neprespanih noči dopoldan zaspal, ulovila krapa luskinarja, težkega 16.840 g. Spretno ga je pripeljala mimo vseh vodnih ovir do podmetalke in lahko ji le čestitam! Naj vam zaupam, da je pri enem od prijemov le s težavo zadržala palico v rokah, kajti riba jo je dobesedno vlekla po bregu navzdol. Ni bilo popuščanja, ker pri vsakem popuščanju krap takoj najde katero izmed ovir v vodi in je izgubljen. Žal je popustil trnek in ostala sva brez ulova, ki bi nama veliko pomenil pri skupni teži ulova.

Na Lapovcu je kar nekaj tekmovalnih mest, kjer lahko pričakuješ dobro uvrstitev, če si ustrezno pripravljen. Pri tem mislim na fizično in psihično pripravljenost, ker časa za počitek in za spanje ni. Dobesedno moraš biti ves čas zraven palic, kajti v vodi je veliko ovir in zaradi tega so zavore na rolah zaprte, zateg sledi takoj po prvem pisku signalizatorja. S Sidonijo sva si želela izžrebati katerega od njih in to nama je tudi uspelo. Najino tekmovalna pozicija, je bila le nekaj deset metrov od tistega, kjer smo že pred leti zasedli nehvaležno 4. mesto. Upala sva, da nama tokrat uspe, žal pa sva za vodilnimi zaostala le za nekaj kilogramov. Že ena sama riba bi nama prinesla zmago, žal pa prijema do konca tekme ni bilo.

Sandi Kolar