CC Slivnica

Carp Cup Slivnica 2009

Carp Cup Slivnica 2009, 50 urno tekmovanje je končano in v nekaj stavkih bom opisal njegov potek. Tekmovalna mesta smo pričeli urejati že nekaj dni pred začetkom. Tekmovalcev nismo želeli obremenjevati s pravili o velikosti tekmovalnega prostora, usmerili smo jih tako, da smo zajeli kar se da največjo vodno površino. Čelni del tekmovalnega prostora je meril osem metrov, zadnja stran je bila odprta. Šotore in ostalo opremo so lahko postavili po svoji lastni presoji, tako kot jim je najbolj odgovarjalo. CCS

Takšen način postavitve tekmovalnih prostorov so pohvalili vsi sodelujoči, saj se nihče ni počutil omejen.Že v četrtek pozno popoldan so pričele prihajati prve ekipe tekmovalcev. Do petka zjutraj so prispeli vsi prijavljeni tekmovalci in pričeli smo z žrebanjem tekmovalnih mest. Žreb je potekal hitro in brez vsakih težav, vse je potekalo po planu. Pet ekip je bilo potrebno prepeljati na tekmovalna mesta s čolni in to je uspelo izkušenim fantom v slabih dveh urah. Ostali so prepeljali svojo opremo z vozili do tekmovalnih prostorov, le nekaj ekip je opremo nosilo kakšnih dvajset do trideset metrov od parkirnega prostora.

Tekmovanje se je pričelo o 11.00 uri. Že ob 12.05 je tekmovalcema CT Vodni svet uspelo ujeti prvo ribo na tekmovanju in na koncu sta prejela nagrado sponzorjev. Vreme ni bilo najbolj primerno za ribolov, saj je pritisk nihal kot za šalo, temperatura vode in zraka pa je bila kot v sredini septembra.. Krapi so prijemali razmeroma slabo in do večera je veliko ekip ostalo brez ulova. Tudi dobršen del noči je bilo tako, le nekaj ekip je ujelo ribe. Proti jutru je pričelo rahlo deževati in takrat so se prijemi stopnjevali. Tekmovalca CT Šinkov Turn sta ujela krapa težkega 18.640 g in to je bila tudi največja oziroma najtežja ulovljena riba na tekmovanju. Pri jutranjem tehtanju je bilo nekaj ekip še brez ulova, nekaterim pa je uspelo ujeti več kot 30 kg rib. Ekipe do petega mesta so bile dokaj izenačene, le tekmovalca CT Procarper sta bila na samem vrhu skozi celo tekmovanje. Vedeli smo, da do konca ne bo znano, kdo bo zmagovalec. Zelo dobro je lovila ekipa CT FZZ iz sosednje Avstrije, saj je bila tesno za petami zmagovalni ekipi. Za popolno presenečenje pa sta poskrbela tekmovalca CT Šinkov Turn, ki sta pokazala, da lahko tudi z lovom bližje obali in izbiro pravilne taktike sežeta v sam vrh. Na koncu sta osvojila odlično tretje mesto.

Ekipe, ki so bile bližje drstišču, so imele morda malenkost slabše pogoje, saj so vsi lovili predvsem manjše krape. Ekipa CT Carp Devil Baits 1 iz Češke se je borila s somi, ki imajo tisti del jezera verjetno za priljubljeno lovišče. Že prvi dan je prijel som, ki je po besedah očividcev tehtal okrog 40 kg. Zaradi tankega laksa in manjhega trnka sta ribo žal izgubila. Drugo noč sta imela tekmovalca ponovno kar trikrat prijem velikih somov, ki so jima vsi pobegnili. Kljub temu sta se dobro borila in na koncu zasedla odlično deseto mesto.

Povsem druga zgodba je bila na delu jezera, kjer je urejena tekmovalna trasa. Tekmovalca ekipe CT Big Fish 1 sta pokazala, da znata loviti krape. Na težki poziciji sta na začetku posegla po visokih mestih, žal pa jima ni uspelo obdržati uvrstitve pri vrhu do konca.

Lahko bi našteval vsako ekipo posebej, vsi so lovili zelo dobro. Tekmovalci so vložili veliko truda in seveda sredstev in vsi so poskušali doseči kar najboljšo uvrstitev. Tekmovanje je minilo brez vsakih zapletov. Sodniki so svoje delo opravili korektno, prav tako vsi ostali, ki so sodelovali pri organizaciji, Z ujetimi krapi so vsi tekmovalci ravnali kot s svojimi ljubljenčki. Nobeni ribi ni manjkala niti luska, kaj šele, da bi kateri od krapov utrpel kakšno poškodbo.

Zahvaljujem se vsem, ki so pomagali pri izvedbi tekmovanja, vsem sponzorjem in RD Voglajna, ki je poskrbela, da je bilo jezero v času tekmovanja zaprto za ostale ribiče.

Sandi Kolar