CC Slivnica

Carp Cup Slivnica 2011

Carp Cup Slivnica 2011

Prvi dan tekmovanja sta bila ulovljena le dva krapa, kar je na Slivniškem jezeru prava redkost. Znano je, da RD Voglajna skrbi za zadostno populacijo krapov in da zaradi tega odpade vsak dvom, da bi le teh v jezeru ne bilo. Izkušene tekmovalce, ki znajo tudi v najtežjih pogojih izbrati ustrezno vabo in najboljšo taktiko, je tokrat kljub njihovemu znanju in iznajdljivosti, vsaj v prvih urah premagala narava. Močan severni veter je ohladil vodo za nekaj stopinj. Dovolj, da so krapi z vetrom plavali v globjo vodo in da niso bili pretirano navdušeni nad ponujeno hrano.

Ob pogovoru s tekmovalci, je bilo na njihovih obrazih zaznati rahlo zaskrbljenost. Vsaj pri tistih, ki so imeli pri večernem tehtanju prazne mreže čuvarice. Žal sta bila prvi dan ulovljena le dva krapa. Kot tekmovalec vem dobro kako se počutiš, ko je na tehtalnem listu nula. Takoj se porajajo dvomi v ustreznost vab, podvomiš v taktiko hranjenja, nekateri podvomijo celo v opremo … vse mogoče misli gredo tekmovalcem po glavi v »kriznih« trenutkih. Vsako pametovanje je odveč, zato sva se z Marinom rajši zadrževala v toplem kontejnerju, kjer sva skupaj s Sidonijo kuhala hrano za sodniško ekipo.

Ponoči so nekatere ekipe, ki so bili morda na »top« pozicijah, začele loviti. Na vsaki vodi je nekaj pozicij, ki so tako poimenovane s strani domačinov. Mogoče zaradi tega, ker na njih preko leta lovi več ribičev in se krapi navadijo na stalen vnos hrane, morda se krapi zaradi konfiguracije dna tam bolje počutijo?

Pri vsakem nadaljnem obhodu in tehtanju so imeli tekmovalci več polnih čuvaric in začelo se je tekmovanje v pravem pomenu besede. Ena ali dve ribi sta pomenili skok po lestvici navzgor tudi za več mest. CT Amateri, CT Carpio, CT Procarper, CT 4. Mesto in CT Brežice so se menjavali na prvih treh mestih pri vsakem tehtanju. Zelo dobro so začeli loviti tudi tekmovalci hrvaške ekipe CT Dunavac Inkognito, ki so tokrat prvič lovili na tem jezeru.

Z vsakim obhodom tekmovalnih mest, sem imel težje noge in lažje telo. Kdor misli, da je tehtalcem na tekmah lepo in prijetno, se pošteno moti. Nekajkrat sva z Marinom, ki je bil že tretje leto glavni sodnik, sedla v avto in se zapeljala do polovice trase. Na ta način sva skrajšala pot za nekaj sto metrov.

Do večera drugega dne, je približno polovici ekip uspelo uloviti vsaj po enega krapa. Vreme je bilo ponoči znosnejše, čeprav je bila temperatura krepko pod ničlo. Veter se je umiril in krapi so počasi začeli z iskanjem hrane vzdolž celotne trase. Žal so se zadrževali ob nasprotni obali in ekipe, ki je tudi z najdaljšimi meti niso dosegle, so ostale brez ulova. Tako pač je na vseh podobnih tekmovanjih, žreb igra večkrat zelo veliko vlogo pri končnem rezultatu.

S tekmovanjem smo zaključili v nedeljo ob 13. uri. Zahvaljujoč Sidoniji in Anji, so bili uradni rezultati znani že nekaj minut po koncu, žal pa se je zavleklo z objavo na forumu in na spletni strani. Miha se je v nedeljo dopoldan potrudil in slikal vse ekipe, saj zaradi obilice drugega dela prej ni našel časa, jaz pa sem pozabil fotoaparat doma. Sledila je še podelitev nagrad in pogostitev tekmovalcev.

V imenu ŠKKS se zahvaljujem vsem, ki so prispevali nagrade, še posebej pa se zahvaljujem tekmovalcem, ki so se udeležili že tradicionalnega tekmovanja. Upam, da se vidimo tudi naslednje leto na Carp Cupu Slivnica 2012.

Sandi Kolar