Pokalna tekmovanja

Jezero Mola – lovili smo najtežjega krapa

280520101011

Prijateljska tekma na jezeru Mola

Ribiška družina Bistrica iz Ilirske Bistrice, je organizirala kraparsko tekmovanje, katerega namen, je bil v prvi vrsti prijateljsko druženje. Udeležba tekmovalcev na tej tekmi, je bila zaradi slabega vremena slabša, kot je organizator pričakoval, kljub temu pa se je tekmovanja “Na najtežjega krapa” udeležilo kar nekaj ekip iz večih slovenskih krajev.

Naše društvo smo zastopali trije tekmovalci in na koncu smo bili povsem zadovoljni z doseženim rezultatom. Ulovili smo kar dva najtežja krapa in si s tem priborili nagradi v obliki ribolovnih dovolilnic. In kako je potekalo tekmovanje?

Prvi dan v vetru in dežju

Na Molo smo prispeli popoldan med zadnjimi, kajti zgoščen promet in mokra cesta so nas prisilili k izredno previdni vožnji. Z žrebom smo opravili dokaj hitro in zadovoljni smo bili z izžrebanim mestom, kajti prišli smo loviti na prijateljsko tekmo. Črni oblaki so napovedovali močan dež, zato smo dali prednost postavljanju šotorov. Burja, ki je pihala v močnih sunkih, nas je pri tem opravilu dodobra namučila in tabor je bil postavljen šele malo pred nočjo. Za hranjenje rib ni bilo časa, Aleksander in Sidonija sta pričela z lovom, moje palice pa so ostale v torbi.

Že prvo noč sta uspela uloviti nekaj večjih krapov, malo pred svitom pa je Aleksander ulovil krapa luskinarja težkega malenkost manj, kot 11 kilogramov. Izredno lepa riba, je bila takoj stehtana in nepoškodovana vrnjena nazaj v vodo.

S soncem obsijana Mola

Ponoči je dež prenehal, burja pa je oslabela in ob svitu ponehala. Prelepo sončno jutro, brez sapice vetra, je obetalo dober ulov preko celega dne. Po dobrem zajtrku in jutranji kavi, smo lahko končno pričeli s pripravo krmišč. Hranili smo taktično, ne preveč in ne premalo. Sidonija je bila uspešna z Zig Rigom v globoki vodi, Aleksander je lovil na samem robu nasprotnega brega, sam pa sem lovil na globini dveh metrov. Vsi smo bili zadovoljni s prijemi krapov, ki so se kar vrstili. Močni krapi so bili pravi borci in vsi trije smo bili zelo zadovoljni.

Ulovili smo veliko število manjših krapov, ki pa jih nismo tehtali, saj smo lovili najtežjega krapa. Dopoldan sem uspel uloviti krapa s težo 9.650 g, kar je bilo dovolj za končno drugo mesto.

Zaradi majhnega števila sodelujočih ekip, smo se pred tekmovanjem dogovorili, da lovimo kot posamezniki. Kljub temu smo mi trije lovili kot ekipa, kajti vsi trije smo bili na enem tekmovalnem mestu. Sidoniji sva pomagala pri hranjenju, kajti bilo bi nepošteno, da bi se ženska utrujala s spod palico.

Čez dan so se na našem lovnem mestu kar vrstili obiski naših prijateljev in znancev, ki jih med člani ribiške družine Bistrica ne manjka. Nobene škodoželjnosti ni bilo zaradi našega uspeha, vsi so bili zadovoljni, da tudi v Moli plavajo zdravi, močni in težki krapi.

Za nagrado dovolilnici

Tekmovanje je bilo v nedeljo končano. Kot sem že napisal, sva imela z Aleksandrom nekaj več sreče, kot Sidonija in za nagrado sva prejela dovolilnici za vikend ribolov. Organizator tekmovanja, RD Bistrica, je pripravil še pogostitev za vse sodelujoče tekmovalce in pozno popoldan smo se odpravili proti našemu domu odločeni, da se naslednje leto ponovno udeležio tekmovanja na “Najtežjega krapa”.