Razno

Mediji o CCS

Mediji o CCS – Skoraj smo že pozabili na tekmovanje in na vse nevšečnosti, ki so ga spremljale od razpisa pa do predčasnega zaključka. V večini mojih prispevkov sem omenjal, da bo časopis Novi Tednik iz Celja pripravil članek v katerem bomo predstavili tovrstna tekmovanja na način, ki bo zanimiv tudi za širšo javnost. Z velikim pričakovanjem sem končno dočakal časopis in ob pogledu na naslov, me je zmrazilo.  

zahvala_sponzorjemNa lovu za največjim krapom, tekmovalci ne lovijo le velikih krapov! Kot ulov se šteje vsak krap in amur, ne glede na njegovo težo in velikost. Novinarka Saška T. Ocvirk pač ne pozna podrobnosti in pravil tekmovanja, ne smem ji zameriti napake. Mogoče sem bil kriv tudi sam, saj se z novinarko nisem dogovoril o naslovu, ki naj ga članek ima. Zaupal sem njeni profesionalnosti in pričakoval, da bo članek objavljen z ustreznim naslovom. Novinarji želijo z naslovi člankov pritegniti kar največ bralcev in to je Saški T. Ocvirk verjetno uspelo. V drugem delu članka bralec ne spregleda 2500 €, ki jih je podjetje RTG d.o.o. pričakovalo kot nadomestilo za uporabo njihovega zemljišča. Naše društvo je najelo tekmovalno traso pri Ribiški družini Voglajna v skladu z zakonom in predpisi. Nikakor pa ni bil naš namen pogrevanje sporov med omenjeno Ribiško družino in podjetjem RTG d.o.o., oziroma družino Moser. Prihod Policije ni bil nepričakovan, saj je g. Moser javno napovedal, da bo tekmovanje preprečil.

Novinarka je v članku pozabila napisati tisto, kar naj bi bilo bistvo članka – z ulovljenimi ribami se ravna spoštljivo in humano, takoj po tehtanju so vse ribe izpuščene nazaj v vodo. Naša želja je bila in je še vedno, da širša javnost spozna ribiška tekmovanja tudi v drugačni luči, saj noben tekmovalec ne tekmuje z namenom, da bi poškodoval ali ubil ujeto ribo. Velika večina se udeležuje tovrstnih tekmovanj zaradi nekaj urnega ribolova v dobri družbi.

Z ženo sva v imenu društva zahtevala javno opravičilo novinarke Saške T. Ocvirk z obrazložitvijo napisanega.

Sandi Kolar

Članek v časopisu Novi Tednik

Pojasnilo 5. oktober 2010

pojasnilo_smallUredništvo časopisa Novi Tednik, je navedbe novinarke Saške T. Ocvirk pojasnilo v številki 78 z dne 5. oktober 2010.