Razno

Nekaj koristnih nasvetov

Nimamo vsi časa na pretek in dobro je, da dneve ko smo za vodo izkoristimo za vse kaj drugega, kot za tisto, kar sem napisal v uvodu. Zame ima velik pomen opazovanje vode in iskanje kakršnihkoli znakov o prisotnosti oziroma gibanju krapov. Večkrat, pravzaprav vselej, sedim pred šotorom in opazujem dogajanje v vodi. Vedno imam premalo časa, da bi počakal, da pridejo krapi k meni. Zato poskušam krape najti sam, kajti le tako lahko pričakujem uspeh.

Pred šotorom sedim pozno v noč, vedno pa vstanem že pred svitom. Menim, da je to velika prednost pred tistimi, ki noč izkoristijo za spanec. Kdor tega ne zmore, naj vzame na ribolov poleg ostale prtljage še budilko, oziroma naj uporabi tisto na mobilnem telefonu. Marsikaj zamudite, če noč prespite in vstanete šele nekaj ur po sončnem vzhodu.

Na boste zgrešili, če boste imeli zraven manjši stol, ki bo počasi postal vaš dober “prijatelj”. Jaz bežim iz šotora, tudi v hladnih ali deževnih nočeh sedim pod dežnikom in opazujem dogajanje v vodi. Vrata šotora le redko zaprem, mogoče takrat, ko je zunaj resničo zelo hladno, oziroma je dež premočan in bi imel preveč mokro notranjost šotora.Vedno pa pazim, da imam dober pogled na palice in na vodo.

Težko je zjutraj vstati iz tople splane vreče, večkrat se komu ne ljubi in rajši zaspi še za kakšno uro. Prisilite se in zapustite ležišče. Poglejte po vodi, mogoče boste kje videli mehurčke, mogoče krapa, ki se bo pokazal na površini, mogoče manjši skok krapa iz vode. Vsak znak vam lahko koristi kot ideja, kam boste vrgli svoj sistem, oziroma kje lahko naredite novo krmišče.

Pred zoro se na vodi dogaja marsikaj in če to zamudite, boste sebi naredili veliko škodo.