Categories
Vabe za krapolov

Poceni vabe za krapa

Poceni vabe za krapa išče vsak, ki se ukvarja s tem hobijem. Morda ne verjamete, vendar lahko krapa ulovite tudi s pravim sadjem. Marsikateri krapar je za vabo uporabil jagodo, robido, murvo in podobno. Tudi košček banane na trnku ni bil nobena redkost, krhelj jabolka pa še manj. Pomislimo, krapom gozdne jagode ali robide sigurno niso tuje. Rastejo na bregovih rek in jezer, sadeži padajo v vodo in krapi se z njimi radi prehranjujejo. Torej, gozdne jagode in robide za krapa niso neznana hrana.

Sadje za izdelavo bojlijev

Sveže sadje lahko uporabite tudi za izdelavo bojlijev. Morda se odločite za slive, breskve, marelice, borovnice, jabolka ali češnje, lahko pa za eksotično sadje, kot je ananas, papaja, mango, kivi ali drugo. Sadje naj bo zrelo, bolj ko je zrelo, boljše bo. Uporabite lahko tudi doma kuhan kompot, konzervirano sadje ali pa sirup, prepustite se domišliji.

Prepustite se domišljiji

Sadje ali kompot spasirajte s pomočjo katerega od sodobnih kuhinjskih aparatov in dobili boste aromatično sadno kašo, morda z okusom maline? Ne boste zgrešili, če dodate kaši še kakšno žlico medu. Za izboljšanje okusa lahko dodate sladilo, ki ga najdete pri svojem trgovcu z vabami ali pa v supermarketu pri hrani za diabetike. Sadni kaši postopoma primešajte jajca in nato še koruzni ali pšenični zdrob. Za piko na “I” dodajmo še kakšen gram čistega Betaina. Mešajte toliko časa, da boste dobili homogeno maso, ki jo lahko uporabimo tudi kot pasto. V vrečko z njo in v hladilnik, krapi se ne bodo mogli upreti svežemu sadju.

Sadne vabe se najbolje pokažejo pri nizkih temperaturah, spomladi, pozimi ali jeseni. Preprosta vaba je izredno lahko prebavljiva, krapi vam bodo hvaležni, vi pa zadovoljni z rezultatom.

Bojlije kuhajte le tako dolgo, da dobijo trdo skorjo. Kuhanje v pari je nekako boljše, kot kuhanje v kropu. Kuhane bojlije dajte na zrak, kjer naj se sušijo kakšen dan ali pa dva, preden greste za vodo.

Kaj menite, lahko s takšnimi bojliji ulovite krapa življenja? Poskusite, ne bo vam žal. Uporabite malo domišlije, spretnosti in občutka pri odmerjanju količin in uživajte!

Še namig:

“Cimet se izredno poda k sadju, krapi ga obožujejo”