Razno

Tekmovanja v športnem ribolovu

tekmovalni krapolov

Tekmovanja v športnem ribolovu so vse bolj popularna in vse več športnih ribičev se ukvarja z raznimi vrstami tekmovanj. Poznamo športne ribiče tekmovalce v muharjenju, športne ribiče tekmovalce v lovu rib s plovcem in športne ribiče tekmovalce v talnem ribolovu, kamor spadamo tudi mi, ki nas imenujejo kraparji.

Športni ribiči, ki se ukvarjamo s športnim ribolovom in ki imamo nekaj tekmovalne žilice, se ukvarjamo tudi s tekmovanji. Kako se ne bi, saj smo vendar športni ribiči. Meni in morda še komu, je popoln nesmisel, da so med športnimi ribiči tudi takšni, ki za šport pobijajo ribe. Naj jih poimenujem športni morilci? Športni pobijalci rib?

Športni ribiči se ukvarjamo tudi z rekreativnim ribolovom. Rekreacija sodi v šport, kaj pa pobijanje rib? Mislim, da pobijanje rib ne sodi k rekreaciji! Naj športne ribiče, ki pobijajo ribe za rekreacijo imenujemo rekreativni pobijalci rib? Mogoče rekreativni morilci rib?

Je ribolov, ki je poimenovan športni ribolov pravi naziv? Koga lahko opredelimo, kot športnega ribiča? Rekreativce, tekmovalce, pobijalce rib?