Pokalna tekmovanja

World Carp Classic 2008

world carp classic 2008
Si kdaj razmišljal o tem, da bi tekmoval na prestižnem tekmovanju, imenovanem World Carp Classic? Mi nismo ostali le pri sanjah, kot prvi Slovenci smo poskušali srečo med 123 ekipami iz celega sveta.
Šest napornih dni in noči smo preživeli na otoku jezera Lac de Madine v Franciji in čakali na prijem vsaj enega krapa, žal pa tega ni bilo. Vse dni tekmovanja sta nas spremljala dež in veter, mokri in prezebli smo le s težavo večkrat dnevno razvlekli sisteme na mesta, kjer bi se lahko zadrževali krapi. Približno tako kot nam, se je godilo tudi vsem ostalim ekipam, ki so bile na južnem delu otoka. Vsi smo ostali brez prijema, kajti krapov na tem delu zaradi slabih vremenskih razmer ni bilo.
Pohvalimo se lahko le s tem, da smo bili med redkimi ekipami, ki smo imeli vsaj prijeme ploščičev. Pravih ploščičev, njihova težo bi lahko zapisal v kilogramih. Če bi šteli v ulov, bi bili zmagovalci. Žal nismo nobenega tehtali ali fotografirali, vse smo izpustili takoj, ko smo jih zajeli v podmetalko. Prijemi so bili na razdalji tudi do 250 m in prenaporno se je bilo vračati na obalo, da bi lahko napravili kakšno sliko.